Person der julehygger foran pejsen og juletræet

Julen handler om meget mere end bare gaver

Julen er for mange en rigtig stressende tid, da der skal leves op til mange forventninger. Der er julegaveindkøb, julearrangementer, julebagning, indkøb til julemad og meget mere. December måned er foruden at være en af de dyreste måneder om året, også en af de hyggeligste. Julen er en særlig tid for de fleste, og der følger et hav af faste traditioner med hos de danske familier. I Danmark og i mange andre lande verden over, bliver julesange allerede spillet i radioen fra d. 1 november af. Folk begynder tilmed allerede at stå i køkkenet og julebage i november, og der bliver købt ind til pakkekalender og adventsgaver.

Mange glemmer hvad julen egentligt handler om. For kristendommen, er den til minde om Jesu fødsel, men for mange danske ateiste, handler julen om samvær, god mad, og generelt bare hygge med dem som man har kær. Dog er julen blevet utroligt fokuseret på materielle ting, så man egentligt hurtigt kan glemme at bare nyde hinanden, og nye nuet. Folk går meget op i at finde de helt perfekte gaver, som hurtigt kan komme til at koste mange penge. Her bliver folk stressede, da økonomien bliver presset. Julehyggen går for mange mennesker derved tabt, da der er så stor fokus på, at skulle holde en så perfekt jul som muligt.

Ideer til advents- og kalendergaver som ikke kun inkluderer noget materielt

Det ligger et vis pres på folk, når de skal ud og finde advents- og kalendergaver. Først og fremmest gør det en smule, hvis ikke meget ondt i pengepungen. Derudover er det stressende at bruge hver lørdag i november, på løbe fra butik til butik, for at finde de helt perfekte gaver. Presset er stort, da de fleste folk i dag har en vis forventning om hvad de får i gave (selv om det bare er advents- eller kalendergaver). For ikke at skuffe, ender folk ud med at bruge flere penge end de burde. Julen ændrer sig derfor for at være den hyggeligste tid på året, til den mest stressende tid på året. Så hvorfor ikke droppe de materielle og dyre gaver i år, og i stedet tænke kreativt og ud af boksen? En personlig tanken-tæller gave, er mindst lige så god som en f.eks. en ny parfume – hvis ikke bedre. Vi vil nedenunder komme ind på nogle forskellige ideer du kunne give din kæreste/mand.

Gaver til kæresten/manden:

#1. Vask hans bil: Den ultimative gave til din fyr som har en bil, kunne være at lave et gavekort til en bilvask. Kan du forestille dig hvor taknemlig han vil blive når han træder ind i sin nyvasket bil? Det er muligt at du vil få beskidte fingre, og snildt kan finde 1000 andre ting du hellere ville bruge din lørdag formiddag på. Så se positivt på det, måske han vil hente dig fra byen uden brok næste gang?

#2. Gavekort til massage: Du kan udforme dit helt eget og personlige gavekort, hvori du f.eks. kan give ham 5 x gratis massage til valgfrit tidspunkt. Denne gave er en mere intim gave, som kan spice forholdet op.

#3. Hjemmespa: Forkæl din kæreste med en hjemmespa. Du kan f.eks. lave et dejligt lækker fodbad til ham, mens i sidder og ser Netflix. Bagefter kan du måske toppe det af med en omgang fodmassage. Det er win-win. Han får en dejlig oplevelse ud af det, og du får en mand med pæne og rene fødder.

#4. Sæt hans yndlingsfilm på: Er i et af de par som aldrig kan blive enige om hvilken film i skal se? Så giv ham et gavekort til en hel lørdag på sofaen, hvor han kan vælge film hele dagen. Så vil han sikkert med glæde nusse dit hår og massere dine fødder.

#5. Lav en spille liste: Hvis han går meget op i musik, så lav en spille liste med hans yndlingssange på Spotify, som i kan lytte til sammen. Det viser at du ligger mærke til ham.